Making books great again

Varför är det bara giganter som JK Rowling, Haruki Murakami eller Yuval Harari förunnat att få sina författarskap vackert och intressant presenterade på nätet?

Tänk om en webbsida skapades automatiskt för alla de böcker som publicerades via Publit, en sida som utstrålar kärlek till boken, som fångar läsaren, en plats för att stanna upp och flanera snarare än att bara hetsa till köp? Tänk om vi kunde sökordsoptimera de sidorna så att de hamnade bland toppresultaten på Google, och tänk om förlag och författare kunde använda en sådan sida till att skapa djup och meningsfull kontakt med sina läsare; till att sälja boken direkt om de ville, eller till att länka vidare till valfri bokhandel.

Det här är drömmar som vi under våren utforskat i ett projekt med arbetsnamnet Books, tillsammans med Julia Barton, Linus Svahn, Daniel Hidesten och Patric Söderberg från designutbildningen IMD på Södertörns högskola, som gjort praktik och exjobb hos Publit. Vårt mål har varit att skapa den självklara hemvisten för böcker på nätet. Den där webbsidan vi går in på när vi ska välja bok till vår läsecirkel. Och i förlängningen: att få förläggaren att känna sig som en rockstjärna!

Under femton veckors tid har vi skissat och knackat prototyp-kod, vi har hängt på bokhandlar och bibliotek, pratat, visat, lyssnat för att sedan gå hem och göra om. Vi har känt när spåret svalnat och när det bränts och haft en allt starkare känsla av att vara något stort på spåren. Nu lägger vi snart skissblocken på hyllan några veckor och låter oss inspireras i hängmattan, men när bok-Sverige vaknar till liv igen framåt augusti vill vi gärna ut och träffa fler av er för att ta Books-projektet till nya höjder.

Nyhetsbrev

Tack, vi hörs!

Tyvärr gick något fel.