Novellix börjar med Print on Demand

Äntligen har det blivit dags för förlaget Novellix att hoppa på Print on Demand-tåget. Vi tog oss ett snack med Lena Hammargren, en av grundarna. 

"Vi har länge känt att vi behöver en hållbar lösning som gör det möjligt att tillgängliggöra alla de fantastiska noveller vi har givit ut. Vårt sortiment är så brett, och det känns verkligen bra att flera “bortglömda” novellpärlor och framförallt viktiga berättelser nu kan bli lästa av ännu fler."

Idén om noveller i fickformat föddes på en tågstation i Uppsala. Lena Hammargren var på väg hem och ville ha något bra att läsa på tåget. Resan var för kort för att hinna läsa ut en bok och efter att ha fått syn på Pixi-böckerna framme vid Pressbyråns kassa föddes idén om Novellix. Novellix skulle vara som en Pixi-bok för vuxna!

"Vi har givit ut över 400 titlar, men långtifrån alla finns i lager. Med Print on Demand kan vi bättre se till att titlarna finns tillgängliga när de efterfrågas, som till exempel av lärare, som gärna använder våra böcker i undervisningen, eller om det är något visst tema eller författare som är aktuell just nu. Snart är det ju Halloween och då vill vi ju hemskt gärna kunna erbjuda Poes skräckklassiker Huset Ushers undergång."

Samarbetet inleddes för bara några dagar sedan och Novellix har redan sett försäljning på flera tidigare icke tillgängliga titlar. 

"Valet att samarbeta med Publit var självklart då vi delar uppfattning om både kulturell hållbarhet och tillgänglighet." 

Nyhetsbrev

Tack, vi hörs!

Tyvärr gick något fel.